Ordföranden har ordet!

Välkommen till höstens olika aktiviteter.

Under den gångna sommaren har vi inte haft några medlemsaktiviteter även om vi inom styrelsen har tänkt på vad vi vill med Sjöingenjörssällskapet. Mer om det tar jag i ett senare tillfälle.

Nu under hösten är det mycket intressanta saker på gång.

I Väst händer det stora saker

Först den planerade dagsutflykten till Skandiamuséet i Lysekil torsdagen den 12 september 2019 som till dags dato har 28 anmält sitt deltagande. Jag ser verkligen fram emot det besöket.

Det andra eventet av stor betydelse är 10-årsjubileet för avdelning Väst den 14 november. Det är en stor sak för hela sällskapet. Avdelning Väst representerar en stor del av medlemmarna. Detta skall firas.

Casper har tillsammans med Sune Johansson och Kent Mattson ordnat en jubileumsfest som man bara måste uppleva. Ju fler som deltager ju bättre blir det.

Jag säger som Casper ”Det Ska vi fira”.

I Syd har Nils Eric Sjöstrand ordnat att de medlemmar som inte hade möjlighet att se Örtofta Sockerbruk kan göra det någon gång under september/oktober. Det blir ihop med en annan förening för att få ihop tillräckligt deltagarantal. När datum är bestämt kommer en inbjudan. Eventuellt hittar han också något intressant industribesök då också.

I Stockholm planerar vi för att göra ett besök i Sickla Gruva under hösten om vi får tillräckligt med deltagare. Sickla Gruva var provplatsen för testning av utrustning för Atlas Copco. Mycket intressant.

Inbjudan med fastlagt datum kommer när alla detaljer kring besöket är klara.

Vår höstmiddag sker den 24 oktober. Det blir i en ny och lämpligare lokal vid hotell Lilla Rådmannen i centrala Stockholm.

I Öst har Kent Lifberg lite planer på något intressant besök i samband med en pubafton i Kalmar.

Spikade pubaftnar så här långt:

Stockholm: 26 aug på Belgobar, 23 september och 25 november.

Avd. Väst: 26 aug, 7 oktober samt 9 december på Ölrepubliken i Göteborg

Avd. Öst: 29 augusti på Krögers i Kalmar.

Du är varmt välkommen till höstens olika aktiviteter

Ingemar Svedberg
ordförande

Inloggning för befintliga användare