Höstmiddagen på ”Lilla Rådmannen” 2019-10-24 blev en lyckad tillställning!

Årets höstmiddag gick av stapeln på ett nytt ställe ”Lilla Rådmannen” på Rådmansgatan i Stockholm.

Vi var 47 stycken inklusive gäster och inte enbart herrar denna gång utan också ett antal trevliga damer hade mött upp.

Ordförande Ingemar Svedberg hälsade alla välkomna och berättade om sällskapets utveckling och kommande aktiviteter.

Efter att den första ölen var inmundigad och medlemmarna hade minglat runt en stund, höll så ordföranden ett mycket intressant kåseri, om sitt eget mångfacetterade liv som Sjöingenjör. Kåseriet uppskattades och gav upphov till minnen och reflektioner bland de församlade runt borden.

Den efterföljande traditionella middagen, bestående av sillsmörgås, ärtsoppa med punsch och de avslutande pannkakorna med två sorters sylt och grädde, hade dukats upp vid ett antal mindre bord. Denna dukning gjorde att det var lättare att konversera med de närmsta bordsgrannarna än den vid långbordsdukning. Personalen på ”Lilla Rådmannen” skötte servicen med bravur och enligt överenskommelsen.

En av de närvarande medlemmarna var på särskilt gott humör och bjöd alla de närvarande som så önskade på en avec till kaffet. En mycket uppskattad gest!

Nästa chans till planerad gemenskap i glada vänners lag i sällskapet blir på PUB i Stockholm den 25 november och den 9 december i Göteborg. Det blir en Pub i Kalmar också, men datum ej satt ännu.

Vi vill också påminna om Avdelning Västs kommande 10-årsjubileum på ”S/S Marieholm” i Göteborg. Är du intresserad så kontakta Hans ”Casper” Peterson via mail på info@sjoing.se det kan finnas några platser kvar trots att den officiella anmälningstiden har gått ut.

Ordföranden påpekade också vikten av att inte glömma bort att besöka vår hemsida www.sjoing.se och kontrollera din mailkorg då och då, för att säkerställa att du är uppdaterad om vad som sker i sällskapet.

Webmaster

Inloggning för befintliga användare