Firandet av avdelning Väst/Gbg 10- år!

Årets höjdpunkt, dvs. firandet av vår 10-åriga existens här i Västsverige, firades rejält ombord S/S ”Marieholm” torsdagen den 14 november. Vi var 51 personer anmälda men tyvärr, p.g.a. sjukdom, var 10 av dessa tvungna att lämna återbud.

Vi var alltså 41 medlemmar med gäster, som vid pass 18.30 samlats ombord S/S ”Marieholm”.

Vi började med att mingla i baren med ett glas bubbel musikunderhållna av ”Masthuggspojkars Spelmanslag”. Stämningen var från början hög och blev inte lägre med tiden. Efter ca en timma tog en av våra eminenta festfixare, Kent Mattsson ordet. Tackade ”Spelmännen” för trevlig underhållning och därefter hälsade han, å Sällskapet Väst/Gbg vägnar, samtliga välkomna till detta jubileum. Vidare informerade Kent om bordsplaceringar innan han bjöd samtliga att sitta ner i förliga matsalen.

Väl sittande, hälsade Kent oss välkomna till bords och önskade oss smaklig måltid och en fortsatt trevlig kväll. Innan förrätten, som bestod av Skagenröra på danskt rågbröd och att dricka därtill ett glas vitt vin eller öl, serverades lämnade Kent över ordet till vår andre festfixare, Sune Johansson, som berättade om S/S ”Marieholms” historia från ”passagerare feeder”, via kustflottan till flytande restaurangfartyg.

Innan huvudrätten, som bestod av helstekt lammrostbiff med råstekt potatis, cognac & rosmarinsås och att dricka, ett par glas rödvin/vatten alternativt alkoholfritt, serverades klingade Kent i glaset för att lämna ordet till Casper, som kortfattat berättade hur, när och var avdelning väst/Gbg bildades. Han nämnde också att vår avdelnings historia kunde läsas i den minnestrycksak som fanns tillgänglig i både matsal och bar. Casper avslutade dels med att tacka alla de, som under de gångna åren deltagit i såväl PUB-träffar som studiebesök. För, som han sa: ”Utan dessa hade det aldrig blivit/fortsatt vara någon avdelning Väst/Gbg av Sjöingenjörssällskapet”. Tills sist önskade han alla en fortsatt trevlig kväll.

Mellan huvudrätt och dessert, som bestod av Hallon & Yoghurtmousse på rostad vit chokladbotten, presenterade Sune aftonens gäst, Erik Nilsson, från MAN ES (Energy Solutions). Erik berättade om hur man arbetar med- och förenklar metoden att använda flytande gaser bl.a. naturgas och flytande biogas för fartygsdrift. Sune tackade Erik för ett intressant föredrag och innan Sune presenterade nästa talare passade han själv på att ”dra” en anekdot kopplad till sin tid ombord SALs M/S ”Kungsholm”. 

Nästa talare var Sten Willermark, som i korta ordalag beskrev tillkomsten av Sjöingenjörssällskapet vars riktiga namn egentligen är: Sjöingenjörssällskapet i Stockholm.

Efter desserten klingade Kent i glaset för att lämna ordet till Sjöingenjörssällskapets ordförande, Ingemar Svedberg, som dels tackade för maten och för ett väl arrangerat jubileum. Därefter tog Kent till orda igen och bjöd oss in till baren där kaffe samt avec intogs, det senare till kostnad ur egen ficka.

Samkvämet fortsatte en bra bit in på kvällen och vår gemensamma uppfattning var, att samtliga deltagare var nöjda med hela arrangemanget och i synnerhet den goda maten och möjligheten att träffa så väl gamla som nya bekantskaper.

Festkommittén för Sjöingenjörssällskapet Väst/Gbg 10-års jubileum

Sune Johansson, Kent Mattsson, H-L” Casper” Peterson

Inloggning för befintliga användare