Studiebesöket på E.ONs Kretsloppsanläggning i Bro 2022-10-18 samlade 16 stycken!

Idag kunde vi äntligen genomföra besöket på E.ON i Bro. Besöket var planerat att genomföras för nästan 2 år sedan, innan pandemin satte stopp för denna typ av aktiviteter.

Vi blev väl mottagna av personalen på E.ON! Först fick vi en allmän presentation om anläggningen och vad målsättningen är för denna typ av anläggningar. Sedan tog två kunniga tekniker oss med på en vandring genom anläggningen. Det blev många frågor från deltagarna. En del på detaljnivå och det är inte så konstigt, då deltagarna har teknisk utbildning och många år till sjöss i maskin och även från olika typer av kraftanläggningar på landsidan.

Besöket varade i drygt 1,5 timme och sedan avslutades besöket med en gemensam lunch på Safar Matsalar i Bro, som för dagen serverade bland annat ”Raggmunk med fläsk”. En uppskattad rätt av de flesta!

De deltagande medlemmarna och gästerna kom från Stockholmsområdet, norra Uppland och Mälardalen.

Nästa möjlighet till studiebesök i Sällskapets regi är den 15 november, då avdelning Väst arrangerar besök på Berg Propulsion utanför Göteborg. Se hemsidan och Facebook för mera information.

Webmaster

Inloggning för befintliga användare