Pubafton i Avdelning Öst den 16 mars samlade 8 deltagare!

Det var 8 deltagare på Puben på Kött och Bar i Kalmar igår kväll, som hade en trevlig afton med god mat och dryck.

Samtalen runt bordet rörde som vanligt olika upplevelser i det tidigare varvs- och sjöfartslivet. Det är under sådana här träffar man inser vilken kunskap, som de församlade besitter. Det är ju oftast nya berättelser varje gång och det verkar finnas en outtömlig källa till nya diskussioner vid varje tillfälle man träffas.

Det blir också alltid dagsaktuella frågor, som dagens olika bränslen och elektrifieringens intåg. Detta gällde både fartyg och landbaserad utrustning. Det fanns expertis runt bordet, som kunde ge information om vad som sker inom bränslesektorn.

Runt bordet fanns också några som hade gått på ”sjöbefälsskolan” samtidigt och det gav också upphov till diskussioner om gamla kamrater och lärare.  

Puben besöktes denna afton av Sjöingenjörssällskapets Webmaster och revisor från Stockholm.

Det kan vara på sin plats att nämna att alla medlemmar är mer än välkomna till de olika Pubarna, som äger rum på andra platser i landet om man har vägarna förbi. Något man kan rekommendera! Alla medlemmar får kallelser till alla aktiviteter oavsett var de äger rum.

Vi saknade deltagare från Sjöfartshögskolan. De som brukar vara trogna besökare var ute och seglade på olika fartyg, som en del i sin utbildning.

Nästa Pub i Avdelning Öst är planerad till den 20 april på samma ställe.

Avdelning Öst
Kent/Nils-Erik
(Nedtecknat av Sten Willermark, Webbmaster)

Inloggning för befintliga användare