Sjöingenjörssällskapet – Inbjudan att besöka Arboga Robotmuseum, Arboga 27 september och få en guidad visning

Vi kommer att arrangera ett besök på Arboga Robotmuseum i Arboga.

”Arboga robotmuseum är ett museum som speglar robotutvecklingen i Sverige. Verksamheten drivs av Robothistoriska Föreningen i Arboga.
Samlingarna spänner från den första svenskutvecklade roboten till beväpningen för JAS 39 Gripen. Totalt har Arboga robotmuseum omkring 25 olika robotar från armén, marinen och flygvapnet i den permanenta utställningen. Museet har även exemplar av den tyska roboten V-1 samt försöksroboten 310, vilken var en svensk konstruktion som togs fram med den förra som förebild. Därutöver ställer man ut flyg – och robotsimulatorer, STRIL-utrustning och motormateriel. Arboga har sedan 1940-talet varit centrum för svensk robotutveckling.”

Datum för besöket: 27 september
Ankomsttid: 09.45 (Besöket uppskattas ta ca 2 timmar.)

Adress: Glasbruksgatan 1, Arboga
https://goo.gl/maps/XdsX3StYqj66Qvdt5

Program
09.45 –
ankomst
10.00 –
Kaffe och kaka och allmän information
10.15 – ca 12.00 – Rundvandring med guide.

Anmälan till: info@sjoing.se senast 22 september.

Ta sig dit!
Egen bil med samåkning. Uppge gärna om du tänker åka bil och om du kan tänka dig att ta med någon kamrat och från vilken plats. Vi försöker då samordna så långt möjligt.

Från Västerås finns bil med plats för fyra.

Det går att åka tåg från Stockholms Central avgång t.ex. 07.55 – ankomst Arboga station. 09.26. Om någon avser att åka tåg så arrangerar vi hämtning på stationen för vidare färd till Robotmuseumet. Ange detta i din anmälan.

Vi brukar ju försöka att äta lunch tillsammans efter besöken. Detta är naturligtvis helt upp till var och en. Restaurang Ågården, Kapellgatan 8, Arboga är planerad för lunch.

Välkomna!
Sten

Bild från Arboga Robotmuseums FB-sida

Inloggning för befintliga användare