Sjöingenjörssällskapet besöker Alfa Laval Marine, Tumba!

I måndags den 27 november, så hade Sjöingenjörssällskapet blivit inbjudna att besöka Alfa Laval Marine i Tumba. Vi var 17 medlemmar, som hade infunnit sig i receptionen kl. 10.15, fulla av förväntan inför besöket.

Vi, som har seglat, har ju alla kommit i kontakt med utrustning och system från Alfa Laval. Nu skulle vi få en uppdatering över hur produktsortimentet ser ut idag.

Besöket inleddes med att vi blev guidade genom Education Centre. Där vi stötte på en del gamla bekanta och en hel del nya enheter. Centret används såväl för intern utbildning som för kundutbildning.

Peter Nielsen, President för BU Water, Wind & Fuel Solutions föreläste sedan om den framtida utvecklingen inom shipping och var Alfa Laval positionerar sig. För oss som känner Alfa Laval sedan äldre tider var det en ögonöppnare om hur produkter och system har utvecklats. Den bifogade bilden (lånad från AL Marine Websida) visar på en mängd nya applikationer om än inte alla.

Peter hade svar på alla våra frågor och det var en mycket intressant utveckling vi kunde se framöver. Miljö och energieffektivisering är några av ledorden.

Vi blev sedan inbjudna, att i gästmatsalen avnjuta en välsmakande lunch.

Vi vill framföra vårt tack för det fina mottagandet. Besöket diskuterades en hel del på den ordinarie puben senare på kvällen.

Klubbmästaren

Inloggning för befintliga användare