Pubkvällen på Öl-Republiken var värd en imponerande uppslutning.

Lockelsen att få se en film från Stena Danica år 1994 var tillräcklig för att samla både damer och herrar, totalt 16 personer. Även om några av de närvarande hade erfarenhet från Stena Line, var det gemensamma intresset för att återuppleva en tidigare era som skapade en bekant atmosfär.

Efter att Sune Johansson välkomnat sällskapet, riktades uppmärksamheten mot skärmen och filmen började rulla. Det var en detaljerad skildring av olika manövrar ombord på fartyget, från maskinrummet till bryggan, med inslag från arbete i verkstaden och vyer från det numera nedlagda Cityvarvet.

En händelse i en av maskinisthytterna väckte en nostalgisk och skämtsam stämning, där tankar på ”förr i tiden” inte kunde undvikas.

Det var uppenbart att många av de medverkande i filmen hade ”gått vidare” eller gått i pension, men själva fartyget fortsatte sitt arbete. Diskussionen ledde till en spekulation om nästa filmkväll, kanske skulle dokumentera Sten Danicas sista resa till skroten.

Nästa pubkväll, planerad till den 8 april, lovar ytterligare intressanta ämnen, kanske en reseskildring eller en inblick i kryssningsvärlden. Mer information om detta kommer från Väst framöver.

Sune och Kent
Avdelning Väst

Inloggning för befintliga användare