Sjöingenjörssällskapet – Styrelsen arbetar med höstens aktiviteter!

Redan nu kan du på vår Hemsida under fliken ”Kalender -Evenemang” se vilka datum höstens pubaftnar går av stapeln.

Vi jobbar också aktivt, för att få till ett tvådagars studiebesök i Syd. Planen är att den skall gå av stapeln första veckan i september med preliminära datum 4 – 5 september. Vi har genomfört ett flertal tidigare studiebesök på olika industrier både i Skåne och i Danmark. De har varit lite på paus mycket på grund av pandemin. De tidigare besöken i Syd har varit lyckade och haft god anslutning.

Program

4 september efter lunch besök hos Alfdex i Landskrona

5 september på förmiddagen besök hos Alfa Laval Thermal – marine i Lund

5 september efter lunch besök på LTH – Lunds Tekniska Högskolas motorlaboratorium.

Känner du inte till Alfdex kommer nedan lite information:

Vad kan Alfdex vara för något?

Till skillnad från andra studiebesök så har det en mindre anknytning till marin verksamhet utan huvudfokus är dieselmotorer i storlek 5–16 liter som sitter i lastbilar, traktorer etcetera

Alfdex är en centrifugalseparator med diskar i plast som är vända upp och ner jämfört med traditionella marinseparatorer.

Följande är hämtat från hemsidan:

Alfdex g-Cleaner™ är baserad på beprövad teknik – den världsberömda industriella centrifugalseparatorn från Alfa Laval – men anpassad för att passa perfekt moderna motorer, vilket gör den till en unik produkt. Den använder centrifugalseparationstekniken för att förhindra att orena ventilerade vevhusgaser återvänder till motorernas inlopp eller släpps ut i miljön. Det sparar inte bara på miljön, utan minskar också behovet av underhåll.

Drivs effektivt av olja eller elektricitet

Alfdex® oljedimavskiljare kan drivas antingen med olja eller el, vilket ger hög och stabil verkningsgrad. I en oljedriven tillämpning finns det redan ett överskott av oljeflöde tillgängligt från motorns smörjpump, mer än tillräckligt för att driva separatorn. I en eldriven tillämpning har separatorn en inbyggd elmotor som gör att du kan styra separatorns hastighet”.

Vi tror att dessa studiebesök skall vara intressanta för våra medlemmar och hoppas på god anslutning. Definitiva datum och antalet maxdeltagare etc. kommer i augusti.

Styrelsen

Inloggning för befintliga användare