Brand ombord – en mardröm för varje Teknisk Chef!

Vi behandlade stabilitet i ett tidigare inlägg och nu berör vi det andra problemet, vilket är brandincidenter i lastlådan, som ju tyvärr händer emellanåt, senast ganska nyligen i Florida, i ett annat Höegh – fartyg.

Wallenius fartyg Mignon är ett annat exempel för en tid sedan med brand i lastrummet, men även flera andra om man går bakåt i tiden.

Det är el & hybridbilar (även begagnade fordon) som är ett växande problem. Vi har ute på fartygen normalt endast CO2 att ta till om det blir sådana problem. Läs Mats Högbloms inlägg i länken nedan (engelska)

https://www.nautilusint.org/en/news-insight/telegraph/quenching-flames-with-knowledge–a-chief-engineers-mission-to-improve-co2-firefighting-training/

Läs om m/v  Höegh Xiamen i länken nedan. (engelska)

https://www.news4jax.com/news/local/2020/06/08/new-video-shows-explosion-aboard-a-burning-cargo-ship-that-injured-9-jacksonville-firefighters/

Det är alla tekniska chefers mardröm, att råka ut för en brand….Har varit allt för många både kantrings & brand-incidenter, men sällan som de omnämns i media hemma i Sverige.

Är säker på att det är flera av våra medlemmar och följare, som har åsikter och kommentarer om detta.

Inloggning för befintliga användare