Mattips till midsommar!

Vi hoppas, att ni alla skall få en trevlig midsommar och ett bra väder!

Ett ”tips” till matbordet kan vara ”Käringöbakelse”. Receptet följer nedan:

Käringöbakelse

Under 30 min – 9 ingredienser – Enkel
Utsökta och lyxiga Käringöbakelser med en fräsch smak av räkor, dill, majonnäs och som garnering löjrom, persilja och citron. Enkla och lättillverkade bakelser som passar utmärkt till förrätt vid alla festliga tillfällen.

Ingredienser 4 portioner

200 g skalade räkor
1 rödlök
1/2 dl finhackad dill
1 dl majonnäs
16 skivor vitt bröd (i rundlar)
Garnering lite majonnäs 1 dl finhackad persilja 100 g löjrom (eller sikrom) 1 citron

Gör så här

Finhacka räkorna, men spar några till garnering. Finhacka rödlöken och blanda den med dill och räkor. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak. Bre röran på 12 runda brödskivor (använd ett glas för utstansning). Lägg skivorna på varandra, 3 och 3, till 4 bakelser (för 4 port). Lägg på de 4 locken. Täck bakelserna med ett tunt lager majonnäs. Rulla bakelserna i persilja. Toppa med löjrom och garnera med några räkor och citron.

(ICA-Recept)

Inloggning för befintliga användare