Lyckad Pub och studiebesök på Berg Propulsion den 14 och 15 november!

Avdelning Västs Sune Johansson och Kent Mattsson hade arrangerat en välbesökt Pub på Öl-Republiken och dagen därpå ett mycket intressant studiebesök hos Berg Propulsion på Hönö/Öckerö. All heder åt arrangörerna!

Puben den 14 på den sedvanliga platsen ÖlRepubliken samlade 17 personer. Under kvällen visade Kent ett antal små filmer från ett besök på MarineShaft, Hirsthals, Danmark. Företaget utför bl. annat kalluppriktning av propelleraxlar och reparationer av lagerbanor etc. De är välkända i branschen och är en global unik aktör inom dessa områden.

Bland deltagarna denna afton fanns ett flertal medlemmar hitresta från andra delar av landet och samtalen blev synnerligen intressanta och givande.

Dagen därpå den 15 november samlades totalt 15 personer hos Berg Propulsion, Hönö där vi först fick en 2 timmar lång föreläsning inklusive diskussion om Berg Propulsions historia och deras olika erbjudande till sjöfarten av företagets VD. Frågorna vara många från auditoriet, då detta var ett ämne som intresserade många.

Lunch intogs därefter på restaurang Nimbus och bestod av välsmakande fisk och raggmunk med fläsk efter fritt val.

Studiebesöket fortsatte därefter på Berg Propulsions produktionsenhet på Öckerö där vi mottogs av Dick och fick en rundvandring i samtliga verkstadsenheter inklusive den nya hallen där tillverkning, som tidigare hade utförts i Singapore nu flyttats hit.

Besökte avslutades runt 15.30 och Sällskapet vill rikta ett stort tack till företaget och dess personal för deras generösa medverkan till att göra detta besök till ett intressant och givande besök för deltagarna.

Sjöingenjörssällskapet
Webmaster

Inloggning för befintliga användare