Sommarhälsning 2023

Efter en relativt kall och blåsig vår har vi nu tagit klivet in i sommarmånaderna och vi närmar oss midsommar som alltid är lite osäkert vad gäller vädret. Men prognoserna för resten av sommaren är gynnsamma om man gillar varmt väder. Det sägs att sommaren kan bli i klass med sommaren 2018, alltså en mycket varm och solig sommar som kan vara jobbig att uthärda. Tänk på att ta det försiktigt med solen och drick mycket vatten under de varma dagarna, det är lätt att bli uttorkad.

Under vårsäsongen har vi haft de vanliga pubaftnarna i Stockholm, Göteborg och Kalmar. Dessutom har vi genomfört ett Årsmöte på ny plats i Stockholm, nämligen Sjöfartshuset på Skeppsbron. Jag kan nog säga att det blev lyckat och uppskattat av deltagarna. Sjöfartshuset är en gedigen marin miljö och hög standard på både förtäring och dryck. Avdelning Öst genomförde en båtutflykt till St. Hatten som blev mycket uppskattad och det fanns önskemål om att genomföra det igen.

När sommaren går till ända börjar vi med pubaftnar igen och följande datum är reserverade, plats och tidpunkt meddelas på sedvanligt vis.

Stockholm: 11/9, 16/10, 27/11.

Avd. Väst: 11/9, 20/11, 11/12.

Avd. Öst: 21/9, 19/10, 23/11.

Ansvarig för Höstmiddagen är i år Avd. Väst och genomförs i Göteborg den 26 oktober.  

Vad gäller utflykter och studiebesök är det upp till varje avdelning att planera och genomföra dessa och jag vet att något är planerat, mer om detta efter sommaren.

På ”Hemsidan” och på vår Facebooksida ”Sjöingenjörssällskapet” kan ni följa oss och se vad som kommer hända inom föreningen samt läsa intressanta artiklar under sommaren.

Återigen hoppas jag att ni får en skön sommar med när och kära. Själv befinner jag mig i Norduppland och njuter av värmen.

Glad Midsommar!

Anders Boström
Ordföranden

Inloggning för befintliga användare